Ik verzorg uw hond

Ik verzorg uw hond

Wat kan ik voor uw hond(en) doen terwijl u aan het werk bent, dagje weg of misschien als u zelf even niet in staat bent om voor uw geliefde hond te zorgen?

Er zijn ook ouderen/zieken die graag hun geliefde hond bij zich houden, maar (tijdelijk) niet in staat zijn om hun hond uit te laten. Ook voor u is er een oplossing; ik verzorg uw dier graag!
Uitlaten van uw hond(en); ik haal uw hond op vanuit uw huis. De standaard van Marielle's beestenboel is dat ik alleen met hond(en) van 1 adres wandel, dus een individuele wandeling. In principe kan elke hond mee die gezond, vitaal en sociaal is en ingeënt is tegen Hondenziekte, Weil, Parvo en Kennelhoest. Daarnaast is uw hond preventief behandeld tegen vlooien, wormen en teken. In overleg geef ik uw hond voer. Vanzelfsprekend krijgt uw hond na de wandeling water (als het erg heet is, neem ik ook water mee).
Mocht de hond vies worden tijdens de wandeling, wat kan gebeuren na een wandeling in de regen of een verfrissing in een waterplas, zorgt u dat er altijd een handdoek klaar hangt bij de voordeur die ik mag gebruiken om uw hond handdoekdroog achter te laten. Natuurlijk krijgt uw hond de (persoonlijke) aandacht die hij/zij verdient!

Puppy service behoort ook tot de opties. Uw pup dient minimaal 8 weken oud te zijn, wil Mariëlle's beestenboel deze meenemen voor een individuele wandeling. Totdat hij/zij alle inentingen heeft gehad, zal de pup niet in aanraking komen met andere honden tijdens het uitlaten. De wandeling zal plaatsvinden vanuit huis en daarna is er natuurlijk nog tijd om binnenshuis te spelen en aandacht te geven.Tijdens de wandeling kan er, in overleg met de klant, ook wat eenvoudige oefeningen gedaan worden om de pup spelenderwijs wat commando's te leren. In overleg is er de mogelijkheid om twee keer per dag aam huis te komen voor uw pup. Is wel zo prettig voor zo'n kleintje, aangezien de pup ook nog bezig is met zindelijk worden.

Het tijdstip van uitlaten kan in overleg, natuurlijk afhankelijk van bijvoorbeeld uw werktijden, incidenteel afwezigheid of op het moment dat u mij nodig heeft. Dit moet wel in te passen zijn in mijn al bestaande planning voor het verzorgen van andere dieren.
Omdat ik graag flexibel wil zijn en service voor mijn klanten erg belangrijk vind, is eventueel ’s avonds uitlaten een optie, mits dat in te passen is. Bij uitzondering is in het weekend mogelijk, evenals op feestdagen. Hier zit dan een toeslag op. (zie tarieven) Heeft u meerdere honden, dan kunt u zien bij de tarieven wat dit voor u betekent. Omdat voor mij kwaliteit voor kwantiteit gaat, wil ik niet per keer met 10 tot 15 honden lopen in het bos en de overige dieren die daar leven verstoren. Zo krijgt uw hond ook meer de aandacht die hij/zij verdient!

Vooraf wil ik in ieder geval graag met u in gesprek over wat ik van uw hond kan verwachten, waarmee ik rekening moet houden, etc. Niet inbegrepen in de standaard dienst is een ritje naar de dierenarts, maar dat zal ik zeker doen als ik inschat dat dit noodzakelijk is. Mocht ik geen contact kunnen krijgen met uw eigen behandelend dierenarts of als er twijfels zijn, dan behoud ik me het recht voor om uit te wijken naar mijn eigen dierenarts. Wel zal ik eerst contact zoeken met u als eigenaar. Voor de kosten van een ritje naar de dierenarts, zie tarieven. De kosten van de dierenarts zijn voor u als eigenaar voor eigen rekening.

Wat verwacht ik van u als eigenaar?

  • Voer in huis, mocht u willen dat ik dit geef
  • Uw hond moet ingeënt zijn en preventief behandeld tegen teken, wormen en vlooien(zie hierboven)
  • Handdoek klaar leggen
  • Plastic zakjes om de ontlasting in te doen tijdens het wandelen
  • Toegang tot de kliko voor ontlastingsafval
  • Sleutel van uw huis voor mij
  • Naam en adres van uw dierenarts geven voor eventuele calamiteiten en uw eigen telefoonnummer waar u bent te bereiken in geval ik u nodig heb
  • Tijdige betaling van de benodigde strippenkaart waarmee ik werk, voordat de verzorging plaatsvindt.
  • Bij aanschaf van een strippenkaart, geeft u als eigenaar aan dat u akkoord bent met de voorwaarden.