Meer over Marielle's Beestenboel

Leuk dat je op mijn site kijkt! Ik zal me even voorstellen: Mariëlle Impens, 51 jaar jong (in juli 2019), zelf heb ik 5 katten waarvan 3 uit het asiel komen. Voor het eerst sinds 33 jaar, heb ik ook 2 raskatten; Yamma en Yolie 2 Maine Coons. Ik heb ook een hond (Akita Inu) gehad, maar hij is helaas al een hele poos geleden overleden. Al ruim 30 jaar heb ik katten en daardoor heb ik ondertussen veel ervaring met de verzorging en het eigenzinnige gedrag van katten. Verder ben ik een hele poos vrijwilliger geweest in een dierenasiel waar ik me met name bezighield met het verzorgen van katten in quarantaine en in de ziekenboeg (de schrijnende gevallen, dus die de meeste aandacht nodig hadden) en het uitlaten van de honden. Ook heb ik een aantal keren mogen meelopen in dierenkliniek Tussen Mark en Amer https://www.tussenmarkenamer.nl in de operatiekamer.
Daarnaast steun ik Stichting Spots (https://stichtingspots.nl), waarvoor ik zelf ook een aantal jaren vrijwilliger ben geweest en waarvoor ik o.a. een donatieproject voor de luipaarden in Namibië heb opgezet. Ook ben ik donateur van World Animal Protection Nederland ( https://www.worldanimalprotection.nl ). Groot dierenliefhebster in het algemeen, en liefhebster van katten en honden in het bijzonder! Ik houd van de puurheid en het onvoorwaardelijke karakter van dieren. Ik hoor mijn katten al bijna denken: “Wel op tijd eten, aaitjes, schone bak, etc. en dan kom ik lekker bij je liggen.” Ja, een kat heeft personeel, en dat personeel wil ik graag voor ze zijn.
Waar ik blij van word, is er kunnen zijn voor dieren en ervoor mogen zorgen, dus heb ik daar mijn werk van gemaakt! Voordat ik Mariëlle’s Beestenboel begon, heb ik o.a. jaren als HR manager/Business partner gewerkt bij grote, vaak internationale organisaties. Omdat het vak Human Resources ook enorm aan verandering onderhevig was en de mens steeds minder belangrijk werd, maar het steeds meer draaide om prestaties en euro’s, ben ik gaan nadenken waar echt mijn hart ligt. Niet van het ene op het andere moment was ik erachter wat ik qua werk wilde gaan doen. Misschien heeft het ook wel met leeftijd te maken dat je je afvraagt of dit het nu is, dat HR werk. Nou, dat was het dus niet en dus de knoop doorgehakt en gestart. Van manager naar dierenverzorgster, hoe mooi kan het zijn!
Naast mijn liefde voor dieren is reizen (en tijdens deze reizen fotograferen) ook een passie van me. Ik heb al ontzettend veel van de wereld mogen zien, mooie mensen, afgelegen plekken, armoede, rijkdom qua natuur en dieren… en dat verrijkt je naar mijn idee zeker. Het leert je ook relativeren en ik zie al ruim 25 jaar in dat wij het hier in Nederland erg goed hebben, al zien we dat vaak niet zo. Ondanks dat er nog steeds veel te veel schrijnende gevallen van dierenmishandeling zijn in Nederland, kan het helaas nog erger in sommige andere landen. Ik vraag me serieus af wat sommige mensen bezielt om een weerloos dier zo te behandelen?! Laat ik in ieder geval proberen er hier in Nederland wat aan te doen om het de dieren zo aangenaam mogelijk te maken. Bekijk ook eens mijn dierenfoto’s op de website! Omdat de kat en zijn gedrag me ontzettend boeit, ben ik najaar 2019 van start gegaan met een opleiding https://www.tinleyacademie.nl/gedragstherapeut-voor-katten.html over kattengedrag. Heb ik deze met succes doorlopen, dan is een opleiding voor gedrag van honden ook niet ondenkbaar, zodat ik mezelf nog verder kan ontwikkelen. En wat ook nog belangrijk is, ik ben echt een buitenmens, een natuurliefhebber. Dat uit zich bijvoorbeeld in mijn eigen tuin, maar ook zeker in het onderhouden van tuinen van anderen in mijn omgeving en in de vele wandelingen in bergen en bossen die ik maak. Ik vind het niet erg om mijn handen vies te maken en zorg er graag voor dat u zich prettig voelt in uw eigen omgeving buiten.
Mariëlle’s Beestenboel; een flexibel ingestelde organisatie die graag een volledige dienstverlening aanbiedt om mensen compleet te ontzorgen! Klik hier voor het maken van een afspraak.