Geliefde zwerfkat krijgt een herdenkingsdienst in de kerk waar ze 12 jaar leefde!

Geliefde zwerfkat krijgt een herdenkingsdienst in de kerk waar ze 12 jaar leefde!

Weliswaar wat minder recent, maar daarom niet minder interessant om te delen. Bijzonder en ook liefdevol nieuws, via Stichting Spots.

The Southwark Cathedral (Londen) organiseerde recent een herdenkingsdienst voor een wel heel bijzondere reden. Ze herdachten Doorkins Magnificat, een kat die in 2008 bij hen kwam aanlopen en de kerk als haar verblijfplaats claimde. Doorkins stierf op 30 september dit jaar.

In de dienst die hier terug te zien is, geeft eerwaarde Andrew Nunn, decaan van Southwark, aan; “Vanaf die eerste voorzichtige stappen in het gebouw heeft ze zich de kerk eigen gemaakt. Ze gaf de voorkeur aan heilige ruimtes en zo nu en dan verhuisde ze naar een andere plek die haar favoriete plek werd. En zoals veel katten waren belangrijke bezoekers – zelfs de koningin van Engeland – niet genoeg om haar uit de slaap op een gezellige plek te halen”.

Nunn stelde ook; “Sommigen denken misschien dat katten geen ceremonies, lofprijzingen en gebeden verdienen. Maar ik ben het daar niet mee eens. Ze heeft meer gedaan om mensen naar deze plek te brengen dan ik ooit zal doen”.

Lees het hele artikel hier.


Dit vind je mogelijk ook leuk