Nieuwe opleidingen volgen via Tinley Academy!

Nieuwe opleidingen volgen via Tinley Academy!

Yes! Binnenkort start ik weer met een aantal opleidingen gericht op hond en kat bij het opleidingsinstituut Tinley te Veenendaal. De eerste van dit jaar is een opleiding die ik al was begonnen; kattengedragstherapie. Nu eindelijk de volgende module, welke meer medisch gericht is. Dan kun je denken aan bepaald afwijkend gedrag wat de kat laat zien, waar een medische reden aan ten grondslag ligt. Het is sowieso belangrijk om altijd eerst medische zaken uit te laten sluiten, voordat er gezegd wordt dat het wel iets psychisch of stress gerelateerd zou kunnen zijn. Een goede opleiding, helemaal omdat ik ook katten verzorg bij klanten. Onlangs heb ik bij 2 kittens en een kat van mezelf moeten dwangvoeren (foto, gemaakt door Tinley) Het is heel belangrijk om daar snel mee te beginnen als uw kat niet meer eet. Niet fijn om te doen, maar erg noodzakelijk. Wacht geen paar dagen daarmee! De organen verliezen heel snel hun functie als uw kat niet meer wil eten.

Eind maart dit jaar heb ik een cursus Stress en de invloed op gedrag bij diverse dieren. Overmatige vachtverzorging kan stress gerelateerd zijn.

En in mei en december van dit jaar ga ik EHBO bij katten en honden in de praktijk volgen. Al met al goed voor mijn eigen ontwikkeling en natuurlijk voor Marielle's beestenboel!


Dit vind je mogelijk ook leuk