Wat kan het leven soms hard zijn...

Wat kan het leven soms hard zijn...
Hoeveel kun je hebben als mens en als enorm dierenliefhebber? Mensen die mij kennen, weten dat dieren alles voor mij betekenen. Zijn mijn kindjes. Als je binnen 3,5 week 2 katten moet afgeven, dat is niet te doen. Gisteravond hebben Erik en ik afscheid moeten nemen van allerliefste Sumba. Sumba heb ik bijna 13 jaar geleden uit het asiel gehaald, hij zou deze maand 13 zijn geworden...Helaas heeft dat niet zo mogen zijn en dat doet zeer.
Sumba was een heerlijke mopperpot en was, naast Indi, de grootste knuffelkont van mijn beestenboel hier. Hij moest eigenlijk over 1,5 week al zijn kiesjes laten trekken en ik dacht dat hij daar pijn van had. Dus alvast aan de pijnstillers, maar ik vond hem afgelopen week nog niet goed. Ik kon hier niet de vinger opleggen. Heb hem extra veel aandacht gegeven, net zoals de rest die Indi toch missen, maar het bleef knagen bij me. Gisteren een belafspraak met de dierenarts ingepland, om toch eea te vragen. Ik dacht zelf aan dementie gezien zijn lopen en het idee dat ie soms warrig over kwam. Ook stonden zijn ogen anders en was er pupil grootte verschil. Toen ik hem gisteravond voor hapjes riep, kwam hij niet en liep zelfs weg. Dat was voor mij een teken dat het goed mis zou kunnen zijn. Sumba in de auto en naar de dierenarts. Ook de dierenarts maakte zich zorgen en kwam er ook nog achter dat ondanks de pijnstilling Sumba 39,9 koorts had en ook een hartje dat oversloeg. Een pupil reageerde ook niet meer.
Zoals ik al eerder bij Indi in het stukje aangaf, kwaliteit van leven gaat voor alles, ondanks mijn intens verdriet en pijn. Sumba was niet happy meer en dat zag de dierenarts ook. Dus weer de moedige, maar meest vreselijke beslissing moeten nemen, om hem te laten gaan...
Ik heb de andere katten gisteren afscheid laten nemen van Sumba, en Rinca mist haar vriendje nu al..Sumba was ook Erik zijn assistent tijdens zijn werk en nam soms ook deel aan teamsvergaderingen. Sumba hebben we begraven naast Indi in de tuin.
Sumba, lieve mopperpot, Garfield van me..bedankt voor de prachtige herinneringen. Love you till the moon and back.

Dit vind je mogelijk ook leuk